Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ به نقل از برنا، یک چهره سیاسی اصولگرا با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور در مورد برجام عنوان کرد: به نظر من دولت جدید در عرصه‌های مختلف موفق بود؛ یکی حل بحران کرونا که ما با شرایط سختی روبرو بودیم که با تلاش دولت جدید می‌توان گفت در مسیر سراشیبی قرار گرفته‌ایم.

«عباس سلیمی‌نمین» فعال سیاسی اصولگرا، در رابطه با اظهارات اخیر رئیس‌جمهور در مورد حفظ معیشت مردم بدون وابستگی به برجام گفت: هر چند مسائل به هم بی‌ارتباط نیست اما بحث متوقف گذاشتن یک‌سری تلاش‌ها و آن را منوط به یک‌سری عوامل بیرونی دانستن خطایی بود که در دولت گذشته تجربه شد و تاثیرات بسیار سویی به جای گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌طور قطع اگر ما در حوزه بین‌الملل قوی کار کنیم در مسائل داخلی تاثیر دارد اما اگر به گونه‌ای عمل کنیم که فعالیت‌های داخلی متوقف شود و انتظاراتی بوجود بیاید و تاثیرگذاری تلاش‌ها در داخل کشور منوط به مسائل حوزه خارجی باشد، این مساله آثاری منفی خواهد داشت و هم در مسائل خارجی موفقیت چندانی نخواهیم داشت و هم داخل را شرطی کرده‌ایم.

او افزود: اگر آنها احساس کنند ما دچار نوعی بن‌‌بست هستیم و یا دچار شرایط ویژه‌ای هستیم که با مسائل خارج از کشور مرتبط است، به‌طور طبیعی راحت عمل نخواهند کرد و ما را دچار مشکلاتی می‌کنند و به راحتی به حقوق ما تن نمی‌دهند و فرصت عملی شدن حقوق ما را ایجاد نمی‌کنند، چون احساس می‌کنند می‌توانند از موضعی بالاتر با ما برخورد کنند و نوعی تلقی می‌شود که انگار ما معطل آنها هستیم.

این چهره اصولگرا تاکید کرد: در داخل کشور هم وقتی فضا شرطی شود بسیاری فعالیت‌های خود را متوقف می‌کنند تا ببینند اوضاع بین‌الملل چگونه خواهد بود و نرخ ارز بعد از گفتگوها چه خواهد شد و بعد از انعقاد توافقات چه پیش می‌آید و همه فعالیت‌ها متوقف می‌شود تا نوعی ثبات و شرایط عادی بعد از توافقات حوزه بین‌الملل، انجام شود که در این وضعیت کار چندانی پیش نخواهد رفت. موضع این دولت موضع خوبی است و به مذاکرات بها می‌دهند و اعتقاد به مذاکره دارند اما مسائل داخلی را به مذاکره پیوند، نمی‌دهند.

او افزود: به نظر من دولت جدید در عرصه‌های مختلفی موفق بود یکی حل بحران کرونا که ما با شرایط سختی روبرو بودیم که با تلاش دولت جدید می‌توان گفت در مسیر سراشیبی قرار گرفته‌ایم. این دستاورد جز در سایه تلاش فوق‌العاده و کار زیاد به دست نمی‌آمد. دولت گذشته خیلی تحرک نداشت و این عدم تحرک موجب شده بود مسئله کرونا به بحرانی تبدیل شود ولی با تلاش فوق‌العاده دولت جدید، شرایط تغییر کرد و این موجب عادی شدن فعالیت‌ها خواهد شد همانطور که اعلام شده در تهران دور کاری متوقف می‌شود. در این شرایط فعالیت بخش خصوصی هم به حداکثر می‌رسد و همه چیز به شرایط عادی بر می‌گردد و فعالیت‌ها به حداکثر می‌رسد و فعالیت‌های اقتصادی افزایش پیدا می‌کند و این شرایط بر حوزه تولید تاثیر می‌گذارد و در این شرایط، قیمت‌ها کمی متعادل‌تر می‌شود.

سلیمی‌نمین در پایان گفت: در مورد بحث امیدواری در مردم، دولت کنونی در همین فاصله کوتاه کارنامه خوبی ارائه داده است. همین‌که از نزدیک به مشکلات مناطق پر مسئله رسیدگی می‌شود طبیعتا امیدواری بوجود می‌آورد اگرچه شاید دولت نتواند، سرمایه‌گذاریهای کلانی داشته باشد اما می‌تواند پروژه‌های نیمه تمام را با توجهی جدی و بررسی از نزدیک حل و فصل کند و قطعا این موارد، تاثیر زیادی می‌گذارد.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا سید ابراهیم رئیسی برجام عباس سلیمی نمین افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا دولت جدید فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۶۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عباس عبدی : قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است / در دولت جدید با تشدید ناامیدی ، شاهد کاهش دوباره فرزندآوری شدیم

عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «صنعت دستاوردسازی» در روزنامه اعتماد نوشت: متأسفانه یکی از ویژگی‌های بارز جناح حاکم دستاوردسازی است، که به علت فقدان دستاورد‌های ملموس و قابل توجه، با تفسیر و تعبیر‌های گوناگون می‌کوشند که برای دولت و مجلس دستاورد تعریف کنند.

امسال وارد سومین سال اجرای قانون فرزندآوری و جوانی جمعیت هستیم. قانونی که به لحاظ مصارف و منابع مالی یک فاجعه بود و از حیث اصول کلی حاکم بر آن نیز غیر قابل پذیرش است، ولی مهم‌تر از همه فقدان اثرگذاری این قانون است. به همین علت اگر توجه شود، افراد دولت و مجلس درباره موفقیت‌های این قانون که دستپخت مشترک اصولگرایان است، هیچ ادعایی که نشانگر موفقیت باشد اظهار نمی‌کنند، و این به منزله شکست طرح فرزندآوری است، ولی به جای اعلام شکست طرح و توقف آن، همچنان آن را ادامه می‌دهند، به امید آنکه بعدا موفق شود! یا شرایطی پیش‌آید که مجبور به اقرار شکست نشوند!

با این حال طی روز‌های گذشته دیده شده که برخی از منسوبین وزارت بهداشت و درمان، کوشیده‌اند که در این مورد نیز دستاوردسازی کنند و اجرای قانون را موفقیت‌آمیز جلوه دهند. از جمله مقام وزارت بهداشت و درمان ادعا کرده که: «شیب کاهش جمعیت بسیار تند بود و اکنون کند شده است، وقتی آمار کاهش جمعیت را از سال ۱۳۹۹ مشاهده می‌کنیم، این آمار هرچه به ۱۴۰۲ و امسال نزدیک می‌شویم، کندتر شده و به یک چهارم آمار پیش از آن رسیده است.

اگر قانون جوانی جمعیت نبود، قطعا شاهد کاسته شدن از نرخ کاهش جمعیت نبودیم.» مدیری دیگر از وزارت بهداشت اضافه کرد: «در سال ۱۳۹۵ نرخ باروری به ۲.۱۲ و در سال ۱۴۰۰ به ۱.۶۵ رسید که با ابلاغ قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده در این سال، نرخ باروری در سال ۱۴۰۱ با روند افزایشی به ۱.۶۶ رسیده است.» می‌خواهند بگویند که اجرای قانون فرزندآوری مانع از روند کاهشی گذشته شده و شدت کاهش را کم کرده است و به عنوان دستاورد دولت معرفی کرده‌اند. این ادعا چند ایراد دارد که به آن پرداخته می‌شود.

۱ـ مطابق برنامه توسعه باید نرخ باروری به ۲/۵ برسد. این حجم بزرگ از اتلاف منابع مالی برای این نیست که کمتر از یک‌صدم! به نرخ باروی اضافه یا از روند کاهشی فرزندآوری به میزان اندکی کم شود... 

اگر اینطور پیش برود ۸۰ سال دیگر به نرخ مورد نظر خواهیم رسید. طرح فرزندآوری برای تغییر روند کاهشی و حتی افزایشی شدن آن بود و نه کاهش بسیار اندک و موقتی.

۲ـ ایراد مهم‌تر این است که این مقایسه را با سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ انجام داده‌اند، در حالی که باید با سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ یعنی سال پیش از اجرای قانون و آمدن این دولت انجام می‌دادند. تعداد متولدین در سال ۱۴۰۰ اندکی بیش از ۱۳۹۹ بوده، بنابراین پیش از آمدن این دولت و این قانون، روند کاهشی متوقف شده بود. ولی در دو سال اخیر دو باره روند کاهشی شدت گرفته است. تعداد متولدین در ۱۵ سال اخیر به شرح زیر است: 

خوب نگاه کنید! روند زاد و ولد تا سال ۱۳۹۴ مثبت بوده است. پس از آن است که روند کاهشی آغاز می‌شود. از سال ۱۳۹۶ تا پایان سال ۱۳۹۹؛ حدود ۲۷‌درصد کاهش یافته که عوارض وضعیت بد اقتصادی و تحریم‌ها و ناامیدی از آینده است. این ظرفیت منفی تخلیه شد، ولی با آمدن دولت جدید که امید را باید به جامعه باز می‌گرداند، نه تنها چنین نشد، بلکه با تشدید ناامیدی، شاهد کاهش دوباره فرزندآوری شدیم.

هر چند بودجه فوق‌العاده زیادی را صرف فرزندآوری کردند و مقررات سفت و سختی نیز برای آن گذاشتند و خواستند با افزایش ازدواج ماجرا را حل کنند، ولی نتیجه عکس داد و ازدواج در همین دو سال اجرای این طرح حدود ۱۷ درصد کاهش یافته است.

جالب اینکه یکی از مسوولان وزارت کشور با هدف دستاوردازی گفته است که با آمدن دولت رییسی، طلاق کمتر شده است. این نیز غلط است. آمار طلاق در سال ۱۴۰۱، نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایشی است و در سال ۱۴۰۲ تا حدود ۵ درصد کاهش یافته است. ولی آمار خام طلاق مساله اصلی نیست، بلکه نسبت طلاق به ازدواج و نیز نرخ طلاق مهم است که براساس آمار رسمی ثبت احوال هر دو مورد افزایش یافته است.

۳ـ ایراد دیگر درباره ادعای کاستن از شدت نزولی فرزندآوری است. این پدیده نیازی به دخالت دولت نداشت. به‌طور عادی رخ می‌داد. چرا؟ شما هنگامی که تصمیم به کاهش وزن می‌گیرید در یک ماه اول ممکن است تا ۵ کیلو کم کنید، ولی در ماه‌های بعدی نمی‌توانید با همین سرعت وزن را کم کنید، به مرور کاهش وزن سخت و سخت‌تر می‌شود.

کاهش فرزندآوری هم همین گونه است، ابتدا با سرعت کاهش می‌یابد، ولی در ادامه سرعت کاهش آن کم می‌شود. سرعت افزایش نیز همین گونه است. در هر حال این نوع دستاوردسازی‌ها موجب اعتماد مردم نمی‌شود، فقط مسوولان بالادست را که فاقد آگاهی‌های لازم از جزییات هستند فریب می‌دهد. همین و بس.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: انتقاد عباس عبدی از پرداخت وام‌های ازدواج ، فرزندآوری و مسکن: این پول‌ها را به بخش تولید بدهید، ازدواج و فرزندآوری خودش محقق می‌شود انتقادات صریح عباس عبدی : فکر می کنند با پرداخت قدری پول و اعتبار، مردم برای ازدواج و فرزندآوری صف می‌کشند؟ مشکل اصلی جوانان سقوط اقتصاد و درآمدست

دیگر خبرها

  • پیشرفت شبکه ملی اطلاعات به ۶۰ درصد رسید
  • ببینید | همه حسرت زندگی مرا می‌خورند اما نمی‌دانند من و خانواده‌ام چقدر سخت تلاش می‌کنیم
  • ببینید | همه حسرت زندگی مرا می خورند اما نمی دانند من و خانواده ام چقدر سخت تلاش می کنیم
  • المرت: به محمود عباس پیشنهاد تشکیل دولت فلسطینی را دادم/ حمله به رفح منجر به آزادی اسرا نمی‌شود
  • امضای یک میلیارد دلار قرارداد با ۶۷۰ دانش‌بنیان از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم
  • عباس عبدی: قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است
  • عباس عبدی : قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است / در دولت جدید با تشدید ناامیدی ، شاهد کاهش دوباره فرزندآوری شدیم
  • سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است
  • حساسیت ایرانی‌ها به مسائل اخلاقی قابل تحسین است