Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی فردا: مجمع روحانیون مبارز به تازگی جلسه دوم انتخاباتی خود را به ریاست سید محمد خاتمی برگزار کرد. جلسات سلسله‌ای انتخاباتی این تشکل سیاسی اصلاح‌طلب در فضای سیاسی چنین فرضیه‌ای را ایجاد کرده است که آیا مجمع روحانیون مبارز قصد دارد در انتخابات ریاست‌جمهوری سال1400 به عنوان لیدر طیف‌های مختلف اصلاح‌طلبی ایفای نقش کند و اینکه آیا مجموع اصلاح‌طلبان به تصمیمات نهایی این مجمع تن می‌دهند و خاتمی و همراهانش می‌توانند عامل اجماع باشند یا خیر؟

عباس سلیمی‌نمین، فعال و تحلیلگر سیاسی درباره ابعاد کنشگری مجمع روحانیون مبارز به «فردا» گفت: «برخی می‌گویند که مجمع روحانیون مبارز قصد پدرخواندگی در جریان اصلاحات را دارد که من این تعبیر را درباره جلسات اخیر این تشکل سیاسی دقیق نمی‌دانم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وطیفه هر فرد ایرانی است که به مصالح ملی پیابند باشد و در سرنوشت جامعه مشارکت کند و نسبت به امور جامعه بی‌تفاوت نباشد و حالا هم که مجمع روحانیون مبارز سعی می‌کند درانتخابات شرکت کند، امر پسندیده‌ای است؛ بنابراین در منظر کلی این جلسات امر بدی نیست اما یک نکته ثانویه هم وجود دارد. واقعیت این است که رویکرد آقای کروبی با رویکرد آقای خاتمی تا چندی پیش کاملا در تقابل بود. به یاد داریم که در انتخابات مجلس در سال90 آقای خاتمی رأی داد اما آقای کروبی و همفکران او انتخابات را به طور کلی تحریم کردند و چنین می‌گفتند که دیگر ساختار انتخاباتی قابل اعتماد نیست و آنها با پیوند با جریان‌های افراطی کاملا رفتاری ضدقانون در پیش گرفته بودند».

او ادامه داد: «اما امروز آقای کروبی با آقای خاتمی می‌نشیند و درباره انتخابات برنامه‌ریزی می‌کند و این به معنای مهر بطلانی بر آنچه بیان می‌کردند هست. بخشی از اصلاح‌طلبان در سال‌های گذشته به برهم جامعه و به هم ریختگی اجتماعی پرداختند و هزینه‌هایی برای ملت ایجاد کردند که در پی آن دشمن احساس کرد ایران در وضعیتی است که می‌تواند دشمنی‌های خود را افزایش دهد و دیدیم که انواع تحریم‌ها بر کشورمان وضع شد. به طور کلی پشت‌کردن آقایان موسوی و کروبی به قانون هزینه‌های زیادی برای این سرزمین رقم زد و متأسفانه امروز هم حاضر نیستند بگویند اشتباه کردیم و اعلام کنند که ساختار قانونی ایرادی نداشت و این آنها بودند که با زیاده‌خواهی حاضر به پذیرش شکست نشدند و با اردوکشی‌های خیابانی تلاش کردند نظام را وادار به پذیرش نظر خود کنند. آنها صراحتا اعلام کردند که نه به قانون و نه به مجری قانون هیچ اعتقادی ندارند و می‌خواستند مطالباتشان را در کف خیابان‌ها دنبال کنند. آقای احمدی‌نژاد هم مقابل اشتباه کرد و طرفدارانش را به کف خیابان آورد و در پی این لشکرکشی‌ها تعدادی از جوانان جان خود را از دست دادند و هزینه‌های سیاسی، اجتماعی و حتی اقتصادی به کشور تحمیل شد».

او درباره رویکرد اخیر نیروهای نزدیک به مجمع روحانیون اظهار کرد: «حالا آقای کروبی با دبیرکل حزب سازندگی جلسه‌ای چندساعته می‌گذارد و بیشتر وقت آن جلسه به بحث‌های انتخاباتی می‌گذرد یا ایشان در جلسه اول مجمع شرکت می‌کند که امر بدی نیست و حکایت از یک تغییر روش دارد اما چه بهتر بود که اصلاح‌طلبانی که در روزگاری نه‌چندان دور اصل انتخابات را زیر سوال برده بودند در ابتدا نسبت به خود انتقاد می‌کردند و بعد وارد کارزار انتخابات می‌شدند. به هر حال نفس عمل مجمع روحانیون مبارز خوب است زیرا نشان می‌دهند آنها دریافته‌اند که ساختار انتخابات مشکلی ندارد و اگر می‌خواهند تأثیرگذار باشند باید با همین روش‌های موجود وارد عرصه شوند اما باید مراقب باشدند شیاطین در آنها به خصوص در آقایان کروبی و خاتمی رخنه نکند و برای بار دیگر به سمت روش‌های شیطانی سوق ندهند».

سلیمی‌نمین در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا همچنان سید محمد خاتمی به عنوان شخصیت محوری مجمع روحانیون مبارز از نفوذ کلام در سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان برخوردار است یا نه، گفت: «این موضوع بستگی به عموال مختلفی دارد. آقای خاتمی در انتخابات مجلس در سال94 از افرادی حمایت کرد و زمینه ورود کسانی به مجلس را مهیا کرد که عملکرد آنها در مجلس به کشور لطمه زد؛ همین دلیل باعث شد در انتخابات مجلس یازدهم سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان به خواسته آقای خاتمی پاسخ مثبت ندهند اما در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده این موضوع بستگی به این دارد که آقای خاتمی و اطرافیانش چه قدر به قانون پایبند خواهند بود و چه قدر می‌توانند خود را در ساختار تعریف کنند».

منبع: فردا

کلیدواژه: عباس سلیمی نمین مجمع روحانیون مبارز انتخابات 1400 مجمع روحانیون مبارز اصلاح طلبان آقای کروبی آقای خاتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۰۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخطار فدراسیون جهانی به ژیمناستیک ایران/ انتخابات قطعا برگزار شود

به گزارش خبرنگار مهر، انتخابات فدراسیون ژیمناستیک پس از فراز و نشیب‌های طولانی قرار است روز ۲۴ اردیبهشت ماه برگزار شود و طبق اعلام سیدمحمد شروین اسبقیان معاون وزیر ورزش برای انتخابات ژیمناستیک ثبت نام جدیدی انجام نخواهد شد و مجمع انتخاباتی این فدراسیون با همان نامزدهای قبلی برگزار خواهد شد. بنابراین برای انتخابات پیش روی این فدراسیون تنها ۳ نامزد شامل زهرا اینچه درگاهی، حبیب نوظهوری و عابد حقدادی حضور دارند.

مجمع انتخاباتی این رشته ورزشی در شرایطی برگزار می‌شود که حدود سه سال است، فدراسیون ژیمناستیک درگیر حواشی مدیریتی است. دوره ریاست زهرا اینچه درگاهی در فدراسیون ژیمناستیک ۱۹ تیرماه سال ۱۴۰۰ به پایان رسید؛ او بعد از فراز و نشیب‌های زیاد و بعد از ۶ ماه صندلی ریاست این فدراسیون را به سرپرستی که از سوی وزارت ورزش و جوانان انتخاب شده بود واگذار کرد.

در نهایت وزارت ورزش، حمید احمدی را به عنوان اولین سرپرست برای فدراسیون ژیمناستیک در تاریخ ۲۳ دی ماه ۱۴۰۰ معرفی کرد. پس از پایان دوره ۶ ماهه سرپرستی احمدی، در تاریخ سوم مردادماه ۱۴۰۱ وزارت ورزش و جوانان ابتدا طاهر علوی را به عنوان سرپرست معرفی کرد که البته بعد از گذشت چند ساعت، زهره مرزوقی را جایگزین او کرد. عمر سرپرستی مرزوقی در فدراسیون ژیمناستیک هم چندان طولانی نبود و او تنها دو ماه سرپرستی این فدراسیون را به عهده داشت. بعد از او وزارت ورزش و جوانان، عابد حقدادی را به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب کرد.

حقدادی چندین ماه به عنوان سرپرست در فدراسیون حضور داشت تا اینکه در تاریخ ۲۴ اسفندماه سال ۱۴۰۱ انتخابات پرحاشیه فدراسیون ژیمناستیک برگزار شد؛ در آن مقطع زهرا اینچه درگاهی، عابد حقدادی، حبیب نوظهوری، علی خسروی و مقداد قلندرپور نامزدهای حضور در این انتخابات بودند که پس آغاز مجمع تأیید صلاحیت سه نامزد قلندرپور، نوظهوری و حقدادی اعلام شد.

همین موضوع با واکنش اینچه درگاهی همراه بود و او که تأیید صلاحیتش برای حضور در این مجمع انتخابی نیامده بود مجبور به ترک جلسه شد. عدم حضور اینچه درگاهی در مجمع انتخابات فدراسیون ژیمناستیک منجر به ترک ۲۱ نفر از اعضای مجمع شد. در همان زمان زمزمه‌های به حد نصاب نرسیدن مجمع عنوان شده بود اما انتخابات این فدراسیون با ریاست پولادگر برگزار و بعد از ۲۰ ماه بلاتکلیفی عابد حقدادی به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد.

اما با انتخاب حقدادی کار برای ژیمناستیک ایران به پایان نرسید، در واقع انتخابات این فدراسیون به جای اینکه مایه آرامش باشد بیشتر ایجاد حاشیه کرد. بعد از گذشت چندین ماه از دوره ریاست حقدادی، فدراسیون جهانی ژیمناستیک ریاست او را به رسمیت نشناخت و همچنان اینچه درگاهی را به عنوان رئیس فدراسیون قبول داشت. در نهایت پس از کش و قوس فراوان انتخابات فدراسیون ژیمناستیک با حکم دیوان عدالت اداری ابطال و فدراسیون در دی ماه سال گذشته به اینچه درگاهی تحویل داده شد تا او شرایط برگزاری انتخابات مجدد را فراهم کند.

حالا قرار است هفته آینده انتخابات این فدراسیون با حضور سه نامزد برگزار شود؛ نکته جالب توجه این است که فدراسیون جهانی به فدراسیون ژیمناستیک ایران اخطار داده در صورتی که انتخابات در تاریخ مقرر (۲۴ اردیبهشت) برگزار نشود، این فدراسیون در خطر تعلیق قرار خواهد گرفت.

این در حالی است که مهدی الفتی ملی‌پوش ژیمناستیک ایران در روزهای اخیر موفق به کسب سهمیه المپیک شده و در این شرایط بیشتر از هر زمانی نیاز است که مسئولان ورزش انتخابات را در تاریخ مقرر برگزار کنند تا بیش از این ژیمناستیک ایران درگیر حواشی نشود.

کد خبر 6096776 سیده فرزانه شریفی

دیگر خبرها

  • اخطار فدراسیون جهانی به ژیمناستیک ایران/ انتخابات قطعا برگزار شود
  • رئیسی: از قیمت کالاها مطلع هستم /موشک جواب موشک است/عضو گروه و حزبی نیستم /ابربدهکاران بانکی که پچ‌پچ جلسات و محافل بود را علنی کردیم
  • بدشانس‌ترین استقلالی، رکورددار مصدومیت‌های تلخ
  • طعنه سنگین عباس عبدی به کاظم صدیقی درپی ادعای توزیع بیش از ۴۷ هزار تن روغن مایع مسموم و تاریخ گذشته
  • هنرمندان اردکان در فرهنگسرای خاتمی گردهم آمدند
  • مخالفت شدید روزنامه وابسته به سپاه با ممنوعیت جدید ورود زنان به ورزشگاه‌ها: این یعنی اعتراف به شکست فرهنگی/ مراقب پیامدهای بین‌المللی این اقدام باشید
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است
  • انتقاد عباس عبدی از ممنوعیت دوباره ورود زنان به ورزشگاه ها/اگر جرات دارید مردان را محروم کنید/ آنها فحاشی می‌کنند، زنان‌ محروم می‌شوند؟!